Hoe geld te verdienen en de wereld rond te reizen als een cruisemedewerker

, wilt u de wereld rondreizen, maar weet u niet zeker hoe u geld kunt verdienen terwijl u dit doet? In het artikel van deze week hebben we een interview van Cindy Landlust die deelt over haar ervaring met het werken op een cruiseschip over de hele wereld! Vraagt ​​u zich af hoeveel geld u kunt verdienen door op een cruiseschip te werken? Hoe vind je een baan? Wat houdt de baan in? Wat zijn de voor- en nadelen? Lees verder, hoewel het je misschien niet dezelfde vrijheid biedt als de beste online banen, is dit absoluut een van de meest interessante reisbanen en een van de beste manieren voor degenen die willen worden betaald om te reizen.

Vertel ons alsjeblieft een beetje over jezelf

Geboren en getogen in Nederland, had ik altijd de wens om te gaan reizen en de wereld te zien. Toen ik 19 was, verliet ik het huis en verhuisde naar Milwaukee, Wisconsin in de VS om een ​​Aupair te worden, dat was 20 jaar geleden en ik ben sindsdien niet meer gestopt met reizen.

Ik heb veel steden, landen en continenten bezocht, maar mijn verlanglijst wordt langer in plaats van korter. Ik ben bijna 40 jaar oud en sta op het punt aan een ander avontuur te beginnen. Ik reisde veel in mijn twintig en werkte me de hele wereld rond in verschillende banen, werken op een cruiseschip was een van hen.

Ik verhuisde naar Londen na mijn tijd op zee, ik werkte in de reisindustrie die toeristenborden vertegenwoordigde. En nu verhuis ik naar Griekenland! Ik ben een scherpe duiker, liefdesfotografie, maar mijn echte passie is reizen.

Hoe je geld kunt verdienen en de wereld als aupair kunt reizen

Vertel ons over uw baan als gastdienstofficier

Ik werkte aan boord van Royal Caribbean als gastdienstofficier. Ik was verantwoordelijk voor alle vragen, problemen en verzoeken van de gasten. Geen dag was ooit hetzelfde – van de dagelijkse vragen over de aanloophavens tot klachten over hun hutten.

Slecht weer betekent soms dat we havens moeten missen en de eerste plaats waar de gast komt om te klagen is de gastrelatie -bureau (ik!). Maar ze komen ook om hulp vragen met huwelijksvoorstellen en verjaardagen en andere leuke dingen.

De uren waren lang, soms meer dan 12 uur per dag.

Draai de dag rond, wanneer het schip in de thuishaven is en de oude gasten vertrekken en de nieuwe aan boord komen, zijn drukke dagen. De dagen dat het schip in de haven is, zijn een beetje meer ontspannen en er is meestal tijd om aan wal te gaan.

Met ongeveer 4.500 gasten en maximaal 1500 collega’s ontmoette ik zoveel mensen en maakte ik leven lang vrienden.

Waarom heb je deze baan gekozen?

Toen ik jonger was, keek ik altijd naar het tv -programma ‘The Love Boat’, een show over een cruiseschip, en ik droomde er altijd van om op een dag aan boord te werken. De prachtige havens die ze bezochten en de verhalen die ze moesten vertellen, spraken me echt aan. Het zag er allemaal zo glamoureus uit.

Toen ik begin twintig was, solliciteerde ik direct met veel cruisemaatschappijen, maar kreeg nooit een antwoord.
Ik nam een ​​baan als vakantieverslag, maar laat mijn droom om op een dag op een cruiseschip te werken nooit los. Na 4 jaar als vakantieverhaal vond ik het tijd om een ​​verhuizing te maken en deze keer meldde ik me aan bij wervingsagenten en kreeg ik interviews via hen.

Ik kreeg aanbiedingen van verschillende cruisemaatschappijen en besloot om met Royal Caribbean te gaan. Ik kwam er echter achter dat het leven aan boord niets is zoals in het tv -programma. Hutten zijn een stuk kleiner en delen hoogstwaarschijnlijk met een andere persoon. De uren zijn lang en het is absoluut niet glamoureus. Maar ik hield van elke minuut!

Waar heb je gewerkt?

Nadat ik de functie bij Royal Caribbean had aanvaard, wachtte ik om te horen over het schip waaraan ik was toegewezen. Ik droomde van witte zandstranden en veel zonneschijn. Je kunt bedenken dat ik een beetje teleurgesteld was toen ik erachter kwam dat ik zou werken aan een schip in de Baltische Zee, waarbij de thuishaven Amsterdam was, dat is slechts een paar uur waar ik ben opgegroeid.

Geen witte zandstranden voor mij!

Een week later ontving ik een e -mail en vertelde me dat mijn opdracht was veranderd en ik zou nu naar Venetië vliegen in Italië om lid te worden van een schip dat in de Middellandse Zee zou cruisen. Dat klonk een beetje beter voor mij.

Ik heb veel Griekse eilanden, Turkije, Italië en Kroatië bezocht. Alle prachtige plaatsen, maar ik droomde nog steeds van witte zandstranden en was blij toen ik ontdekte dat mijn volgende contract op een schip in het Caribisch gebied zou zijn. Dit is waar ik van had gedroomd!

Mijn volgende contract begon verbazingwekkend. De thuishaven was in Fort Lauderdale, Florida en ik kreeg mijn oplossing voor prachtige stranden. Bahama’s, Mexico, Jamaica, Grand Cayman … De lijst gaat maar door. Maar na 3 maanden alleen maar stranden te zien, begon ik de havens in de Middellandse Zee te missen. Ze zijn zoveel diverser, met een mix van historische steden zoals Rome en Athene en opmerkelijke eilanden.

Dus toen ik naar het kantoor werd geroepen en werd verteld dat ze me overbrachten naar een schip in de EUTouw Ik was helemaal niet van streek. Vanwege de taalbehoeften hadden ze me nodig op een schip in de Baltische Zee. Het schip dat ik moest doorgaan aan het begin van mijn carrière op zee. Deze keer was ik echt enthousiast. Ik zou Oslo, Kopenhagen, Stockholm en zelfs ‘s nachts bezoeken in St. Petersburg, Rusland. Ik hield van deze route.

We hadden geluk met het weer en hadden helemaal geen ruwe zeeën, en veel zonneschijn. De poorten waren geweldig, hoewel een beetje duur. Het hoogtepunt van dit contract was op een dagtocht naar Moskou en het zien van het rode vierkant. Mag ik eraan toevoegen dat ik hier niet voor hoefde te betalen, nog een mooi voordeel van het werken aan boord van een cruiseschip.

Toen dit contract kwam om te eindigen, wachtte ik opnieuw om te horen over mijn volgende schip. Ik werd toegewezen aan wat toen het grootste cruiseschip ter wereld was. Zeilen in en uit Southampton, het VK en bezoeken de Westelijke Middellandse Zee, met havens in Spanje, Frankrijk en Italië. Schepen blijven meestal niet in Europa in de winter, dus ik moest mijn eerste trans-Atlantische cruise doen. De Atlantische Oceaan oversteken in 7 dagen en het contract in het Caribisch gebied afmaken, waar ik blij was om de stranden weer te zien.

Mijn laatste contract bracht me weer naar nieuwe bestemmingen. Canada en New England. bezoekende plaatsen zoals Nova Scotia, Bar Harbor, Saint John en Boston.

Ik had het geluk om het schip altijd te verlaten en de bestemmingen te verkennen. Hoewel er niet altijd veel tijd was om alles op één dag te zien, heb ik elke plek meerdere keren bezocht, dus wat ik ook de ene dag miste, zou ik de volgende keer zien.

Moet u gecertificeerd zijn of kwalificaties hebben?

Ik had geen ervaring als gastdienstofficier (of een andere ontvangstbaan) toen ik de functie aanvroeg, maar had ervaring in de klantenservice, die nauw verwant is aan de functie. En meerdere talen spreken is een duidelijke pro als u een baan op een cruiseschip wilt.

Er zijn veel banen beschikbaar aan boord waarvoor u geen diploma nodig hebt, maar ervaring in het veld is altijd goed om te hebben. Andere functies die beschikbaar zijn waarvoor u geen diploma nodig hebt, zijn de Kids Clubs, Sports Personeel, entertainmentpersoneel, obers, huishouden en de winkels aan boord.

Ik kreeg een training voor mijn functie aan boord, evenals training in crowd control, brandgevechten en natuurlijk hoe het schip te evacueren in geval van nood. Eenmaal aan boord kunt u worden gepromoveerd tot hogere ranglijstposities, maar deze sluiten de banen uit waarvoor u kwalificaties nodig heeft. Hoe hard ik ook werkte, ik zou nooit bij kapitein zijn gekomen?

Hoe kunnen mensen vacatures voor cruiseschepen vinden?

De eerste keer dat ik het internet toepaste was niet wat het nu is, en ik schreef ouderwetse brieven aan elke cruiselijn en stuurde ze per post. Ik was niet succesvol.

De tweede keer solliciteerde ik via wervingsagenten, wat resulteerde in meerdere vacatures.

Wees heel voorzichtig met het doorlopen van wervingsagenten, omdat velen een vergoeding in rekening brengen, wat verkeerd is. U moet niet betalen om een ​​baan te krijgen. De wervingsagenten worden betaald door de cruisemaatschappijen, zo verdienen ze hun geld.

Ik gebruikte zelf Caribbean Cruise Careers, een bedrijf gevestigd in België. Er zijn veel websites met informatie en banen die er zijn, maar ze zijn niet allemaal betrouwbaar. Hier zijn nog een paar sites die u kunt proberen:

Alle cruisebanen – vacatures voor cruise baan

Carnival Entertainment – Entertainment Jobs

Crown Recruitment – Hiring Partner voor Royal Caribbean, Celebrity en Azamara (alleen VK)

Disney Cruise Line – aan boord van Jobs met Disney Cruise Line

Cruise Ship Job – vacatures van cruiseschip

U kunt een volledige lijst vinden van betrouwbare wervingsagenten en cruiselijnen op mijn blog.

Direct op de website van Cruise Line solliciteren is ook een goede manier om een ​​baan aan boord van een cruiseschip te krijgen.

Hoe is het aanvraagproces?

Ik heb online gesolliciteerd met Caribbean Cruise Careers en had mijn interview in Amsterdam. Ik had ook interviews in Londen via Cruise Carreras.

Je hebt een snel interview met iemand rechtstreeks vanuit de cruisemaatschappij. Ze interviewen vele andere sollicitanten op de dag, omdat ze om de 6 maanden meerdere wervingsdagen doen. Zorg er dus voor dat u beschikbaar bent op uw toegewezen dag, omdat ze deze niet kunnen veranderen of misschien nog eens 6 maanden wachten tot ze nog een wervingsdag doen.

Het interview zelf duurt niet lang. Ze zullen u vragen stellen over uw ervaring en zullen uw taalvaardigheid testens. Je Engels moet perfect zijn en andere talen zullen zeker een pro zijn, vooral Europese talen.

Na het interview kan het enige tijd duren voordat je erachter komt of je de baan hebt gekregen. Nadat u bent aangenomen, kan het nog steeds een tijdje duren voordat u zich bij het schip aansluit, omdat een positie nog steeds beschikbaar moet zijn.

Hoe zit het met een werkend visum?

Zodra u de klus beveiligt, is er veel papierwerk dat moet worden gedaan. U moet een C1/D -visum aanvragen. De cruiselijn geeft u het nodige papierwerk dat u moet aanvragen voor het visum.

U hebt een paspoort nodig dat nog minstens één jaar geldig is. U moet het C1/D -visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade of consulaat.

Afhankelijk van waar u naartoe gaat, heeft u misschien andere visa nodig, zoals een Schengen -visum voor Europa of een Australisch visum als u daar bent. Je moet zelf voor alle visa betalen. U moet ook een volledige medische controle doen, waarvoor u ook zelf moet betalen. Afhankelijk van waar u woont, kan dit tot € 500 kosten.

Wat houdt werken op een cruiseschip in?

Er zijn geen gemiddelde dagen aan boord van een cruiseschip. Elke dag brengt iets nieuws en elke dag van de cruise is anders. Een omloopdag is compleet anders dan een dag in de haven of een dag op zee.

Op een havendag verlaten de meeste gasten het schip, maar alle faciliteiten blijven open, dus misschien moet u werken. Maar er is minder te doen. Zeedagen zijn druk, omdat alle gasten aan boord zijn. De meeste van mijn taken bestonden uit het regelen van rekeningen, het beantwoorden van vragen over dingen om te doen op het schip of klachten over de hutten, eten en entertainment.

Als ik op een haven- of zeedag als ik de vroege dienst had, begon ik om 8:00 uur en werkte ik tot 16:00 uur. Of de late dienst zou zijn van 16:00 tot middernacht.

Op een keer rond de dag begon ik meestal om 6:00 uur ‘s ochtends en bereidde ik me voor op alle gast om het schip te verlaten. Ze moeten hun rekeningen regelen en veel vragen hebben over hoe ze op de luchthaven komen. Zodra iedereen van het schip is, rond 11:00 uur, hebben we hopelijk een kleine pauze voor de lunch en beginnen we vervolgens op te bereiden op de volgende gasten om aan boord te komen.

Zodra 4.500 nieuwe gasten aan boord komen, hebben ze veel vragen, bagage ontbreekt, hutten zijn niet wat ze verwachtten, kinderen verdwalen en mannen. Dit gaat laat in de nacht door, waarna ik dringend een drankje in de bemanningsbar nodig heb! Hopelijk lig ik om middernacht in bed.

Het alarm gaat de volgende ochtend weer vroeg af, hetzij voor een vroege dienst of vrije tijd in de haven.
Gemiddeld zou ik ongeveer 10 uur per dag, 7 dagen per week, gedurende 7 maanden werken. en deze worden beschouwd als de betere uren aan boord van een cruiseschip. Zoals iedereen om je heen deze uren werkt, vind ik ze nooit erg. We waren één grote familie en maakten van elke cruise als een team een ​​succes.

Wat wordt een cruiseschiparbeider betaald?

Het loon aan boord van een cruiseschip is niet de beste, voor mijn functie ontving ik $ 1.800 per maand. Maar dit is belastingvrij en ik had geen andere kosten. Geen huur, geen rekeningen en gratis reizen. Het wordt tweewekelijks betaald op een op boord van de rekening. Dit is ongeveer gemiddeld voor elke servicegerelateerde positie aan boord van een cruiseschip.

De laagste betalende posities liggen langs de lijnen van de reinigingsmiddelen en het onderhoud, dit sluit de huishoudelijke posities uit, omdat ze tips krijgen, die aan het einde van de cruise veel kunnen opleveren. Hetzelfde geldt voor de obers.

Hoger betalende posities zijn management en natuurlijk de kapitein.

Hoewel dit een van onze favoriete banen is om geld op de weg te verdienen, hebben we veel andere geweldige manieren behandeld om een ​​paar extra dollar te verdienen! Mis deze berichten niet:

Verdien geld vanuit huis met deze 11 lucratieve zijpakken

Word vandaag betaald om online te schrijven

Hoe online geld te verdienen: de definitieve gids

Betaalde online enquêtes die u kunnen verdienen m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post