Het manifest van een reiziger: 30 reisbeleid om te leven

Geplaatst: 1/9/20202 | 9 januari 2020

Als reizigers van de wereld hebben we een speciale kans om barrières af te breken, culturele uitwisseling te bevorderen en een positieve impact te creëren op gemeenschappen over de hele wereld. We kunnen stereotypen van onze eigen culturen verbannen, de lokale economie stimuleren en nieuwe ideeën en perspectieven brengen.

Reizen kan een levensveranderende ervaring zijn-niet alleen voor de bestemming die u uitcheckt, maar ook voor uzelf. Het helpt ons een betere versie van onszelf weg te lopen en met een beter begrip van de wereld.

Maar al te vaak worden reizigers de slechtste versies van zichzelf – op straat overgeven, irritant zijn voor de lokale bevolking, eisen dat plaatsen zich aanpassen aan hun behoeften, bijdragen aan verspilling en overtourisme en het negeren van lokale gebruiken.

Te veel reizigers behandelen bestemmingen als hun persoonlijke hedonistische speeltje.

Daarom, in kopen om positieve sociale uitwisseling te bevorderen, het meeste uit reizen te halen en geweldig te zijn, zeg ik, terwijl we aan dit nieuwe jaar beginnen, nemen we de volgende belofte, zodat we het soort mensen kunnen zijn dat andere reizigers willen weten en Locals haten niet, maar ook beter voor:

1. Ik zal lezen waar ik heen ga voordat ik daar aankom.

2. Ik zal respectvol zijn voor lokale culturen en gebruiken.

3. Ik zal enkele zinnen leren in de lokale taal.

4. Ik zal een ding proberen waar ik doodsbang voor ben.

5. Ik zal niet goedkoopheid veranderen in een wedstrijd, gezien het feit dat reizen geen race naar de bodem is.

6. Ik zal het lokale eten eten.

7. Ik zal niet over minder dan een dollar onderhandelen.

8. Ik zal geen luide, irritante reiziger zijn die eist dat de lokale bevolking zich aanpast aan mijn waarden.

9. Ik zal geduld hebben.

10. Ik zal nederig zijn.

11. Ik zal geen spijt hebben van feesten tot het ochtendgloren, maar ik zal respectvol zijn voor mijn slaapzalen van het hostel en hun slaap.

12. Ik zal leren mijn drank vast te houden. Zo niet, dan zal ik mijn inname beperken.

13. Ik zal begrijpen dat reizen geen excuus is om persoonlijke hygiëne op te geven.

14. Ik zal collega -reizigers steeds opnieuw dezelfde vragen stellen; In plaats daarvan zullen ze leren kennen waar ze naartoe gaan, waar ze zijn geweest en hoe lang ze reizen.

15. Ik zal reizen niet omzetten in een wedstrijd, gezien het feit dat het een persoonlijke ervaring is.

16. Ik zal mensen niet vertellen hoe veel plaatsen ik ben geweest, omdat het niemand om me geeft, behalve ik.

17. Ik zal niet zeuren over hoe een bestemming tien jaar geleden zoveel beter was, noch zal ik luisteren naar degenen die dat wel doen.

18. Ik zal mensen niet beoordelen over hoe vaak ze terugkeren naar een bestemming.

19. Ik zal geen zelfvoldane opmerkelijke backpacker zijn en anderen beoordelen over hoe ze reizen.

20. Ik zal mensen niet beoordelen dat ze geen licht inpakken of comfortvoedsel eten als ze heimwee hebben.

21. Ik zal onthouden om van Facebook af te stappen, mijn camera neer te zetten en plezier te vinden op het moment.

22. Ik zal langzaam reizen.

23. Ik zal op het laatste moment geen spijt hebben van het veranderen van plannen.

24. Ik zal in elke richting gaan, mijn hart verlangt en volg mijn reislust.

25. Ik zal me herinneren dat dit een voorrecht is.

26. Ik zal niet beslissen of ik een heel land liefheb of haat binnen een paar uur nadat ik daar ben en met een handvol mensen omgaat.

27. Ik zal niet drinken en rijden. Zelfs op een motor. Zelfs in Zuidoost -Azië. Zelfs als iedereen het doet. Omdat ik mijn leven en het leven van anderen waardeer

28. Ik zal respectvol zijn voor de omgeving en mijn plastic consumptie beperken.

29. Ik zal geen dieren berijden, noch een dierenervaring bezoeken waarbij aaien of aanraken die uitsluitend voor vakantiedoeleinden bestaat.

30. Ik zal dankbaar zijn voor elk stom, geweldig, onverwacht, adembenemend moment op de weg en alle geweldige mensen die mijn leven verrijken.

***
We hebben allemaal onze eigen interesses, voorkeuren en verlangens. Maar als we het nieuwe jaar beginnen, doen we allemaal een verplichting om betere reizigers te zijn. Laten we respectvol, nieuwsgierig en ondersteunend zijn. Laten we de beste versies van onszelf zijn als we op pad gaan en alles ervaren wat deze wereld te bieden heeft.

Hoe de wereld op $ 50 per dag te reizen

Mijn best verkochte Paperback Guide to World Travel van de New York Times zal je laten zien hoe je de kunst van het reizen kunt beheersen, zodat je van de gebaande paden komt, geld bespaart en een diepere reiservaring hebt. Het is uw A tot Z-begeleiding die de BBC de “Bijbel voor budgetreizigers” heeft genoemd.

Klik hier om nog veel meer te leren en begin het vandaag te lezen!

Boek je reis: logistieke ideeën en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een goedkope vlucht met behulp van Skyscanner. Het is mijn favoriete zoekmachine omdat het websites en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld doorzoekt, zodat je altijd weet dat geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel met Hostelworld boeken. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor gastenhuizen en hotels retourneren.

Vergeet de reisverzekering niet
Reisverzekering zal u beveiligen tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is gedetailleerde bescherming voor het geval eenNyhing gaat mis. Ik ga nooit op een reis zonder het, want ik moest het in het verleden veel tijden gebruiken. Mijn favoriete bedrijven die de beste service en waarde aanbieden zijn:

SafetyWing (het beste voor iedereen)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

Medjet (voor extra evacuatie-dekking)

Klaar om uw reis te boeken?
Bekijk mijn resourcepagina voor de beste bedrijven om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle die ik gebruik toen ik reist. Ze zijn de beste in de klas en je kunt niet fout gaan met ze op je reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post