WHAT TO DO WHEN YOU lose YOUR PASSPORT

Last Updated: 02/03/2020 | 3 februari 2020

Ik ben een man van routine. Wanneer ik vlieg, stopte ik mijn instappas in mijn paspoort en stopte ik beide in het tijdschriftzak voor mijn stoel. Ik blader door het slechte tijdschrift in de vlucht. Ik heb het teruggebracht. Ik stem me af op mijn muziek. Koop mijn paspoort en verlaat het vliegtuig.

Behalve deze keer miste ik een stap.

Ik stapte uit het beperkte gebied op het vliegveld en had plotseling een vreselijk besef.

“Oh shit!”

Ik had mijn paspoort in het vliegtuig verlaten.

Ze haastten zich naar het kantoor van de luchtvaartmaatschappij en zeiden dat ze het vliegtuig zouden bellen om het te krijgen. Het was niet veel meer dan 15 minuten geleden, dus ik dacht dat er een goede kans was dat het er nog zou zijn.

Behalve dat het niet was. Ze konden het niet vinden. Misschien had iemand er het veiligheids- en beveiligingskantoor van gemaakt. The cleaning crews typically hand things in there. Ik dacht gezien hoe snel ze schoonmaken en omdraaien van vliegtuigen op goedkope luchtvaartmaatschappijen die het meest waarschijnlijk leken. Ik ging weg.

Behalve dat het veiligheids- en beveiligingskantoor het niet had. En toen ik terugkeerde naar het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij, hadden ze het nog steeds niet, en nu was het vliegtuig al op weg terug naar Kopenhagen.

Verslagen, ging ik naar Amsterdam. Ik belde het veiligheids- en beveiligingskantoor en de luchtvaartmaatschappij opnieuw, maar mijn paspoort was nergens te vinden.

Het was weg.

En daarnaast, negen jaar postzegels. Ik had twee keer pagina’s aan het paspoort toegevoegd toen ik die postzegels verzamelde. Nu zijn ze weg … en ik was er kapot van.

Wat te doen als u uw paspoort verliest

Het verliezen van uw paspoort is eigenlijk gewoon een groot ongemak. Het is eigenlijk heel gemakkelijk om een ​​nieuwe te krijgen.

De nieuwe, de Amerikaanse ambassadeproblemen terwijl u in het buitenland bent, is echter een op korte termijn paspoort op korte termijn. Deze paspoorten hebben een beperkte geldigheid van drie of zes maanden. Ze zijn in wezen alleen lang genoeg goed om je naar huis te krijgen en zijn niet geïmpliceerd om op lange termijn rond te reizen.

Om een ​​nieuw paspoort te krijgen, moet u het volgende doen.

Vul een politierapport in voor uw verloren paspoort.

Ga naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, druk dit formulier en deze af. Vul ze uit.

Neem de formulieren naar de Amerikaanse ambassade of consulaat tijdens ochtenduren.

In de rij wachten.

Wacht nog wat meer in de rij.

Toon de ambtenaar van uw politierapport, formulieren, het bewijs van uw aankomende reisplannen en een foto-formaat foto.

Lees elk bord gemaakt door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken terwijl u nog meer wacht.

Betaal de vergoeding (ongeveer $ 120 USD).

Ga naar huis en eet lunch.

Kom terug in de middag.

Wacht weer in de rij.

Ontvang uw nieuwe paspoort op korte termijn.

Probeer deze ook niet te verliezen.

Na het indienen van het papierwerk en het betalen van de vergoeding, heeft u later die middag een goed nieuw noodpaspoort. Omdat veel landen willen dat paspoorten zes maanden na toegang geldig zijn, zijn deze paspoorten niet goed om op te reizen.

In Europa wordt echter van die richtlijn afgezien, zodat u een beetje rond kunt reizen voordat u een echt, 10-jarig paspoort moet krijgen.

Helaas kosten die tijd, vooral als je niet in de VS bent. outside the United States, they take 10 to 14 days.

Binnen de VS kunt u meestal een gloednieuw 10-jarig geldigheidspaspoort krijgen op dezelfde dag dat u er een aanvraagt ​​als uw reis dringend genoeg is. Maar je kent de overheid – in sommige gevallen zijn de dingen traag.

En dat is wat me echt heeft genaaid.

Kijk, afgelopen weekend werd van mij verwacht dat ik naar New York City zou vliegen voor de bruiloft van mijn vriend. Ik ging net voor het weekend en daarna maandagmiddag (vandaag), werd van mij verwacht dat ik terug naar Europa zou vliegen.

De reis gaf me niet veel tijd om een ​​nieuw 10-jarig paspoort te krijgen. Elke vertraging en ik zou mijn vlucht missen – en mijn verjaardagsplannen voor Griekenland zouden worden vertraagd en verpest.

Maar dat was niet het echte probleem. Als ik gewoon terug naar de Europese Unie vloog, had ik waarschijnlijk op mijn noodpaspoort kunnen komen, zolang ik hen de juiste reisplannen en het bewijs liet zien dat ik genoeg tijd had om een ​​nieuw paspoort te krijgen. Ze zijn vrij gemakkelijk te behagen in Europa.

Maar ik vloog door Engeland. En zoals de man bij de Amerikaanse ambassade zei: “Die mannen zijn totale hardasses” (ik vraag me af of dat de officiële regeringshouding is?).

Ik heb genoeg door Londen gevlogen en praktisch de toegang zijn geweigerd omdat ze geen gedrukte versie van mijn uitgaande vlucht hebben, weet ik dat ze zeker totale ‘hardasses’ zijn.

Iedereen, inclusief de ambassade, raadde aan dat ik niet probeer het VK opnieuw binnen te komen op een kortetermijnpaspoort. Uitgaan zou gemakkelijk zijn. Coming back, I might face problems.

My gut agreed.

And with no real idea (everyone has a different story!) about how long getting a new 10-year passport could take while in NYC, I couldn’t risk it. The passport office in new York City requires appointments and make no guarantee of a same-day turnaround.

So I missed my weekend in new York City. I missed my friend’s wedding. (She was not happy.) I missed a lot of things.

All because I spaced out and left my passport on the plane.

But on the bright side, at least I now know theProces voor het vervangen van uw paspoort in het buitenland.

Hoe u de wereld overreis op $ 50 per dag

Mijn best verkochte pocketgids voor wereldreizen in de New York Times zal je instrueren hoe je de kunst van het reizen kunt beheersen, zodat je van de gebaande paden komt, geld bespaart en een diepere reiservaring hebt. Het is uw A tot Z -planningsgids die de BBC de ‘Bijbel voor budgetreizigers’ noemde.

Klik hier om nog veel meer te leren en begin het vandaag te lezen!

Boek je reis: logistieke suggesties en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een goedkope vlucht met behulp van Skyscanner. Het is mijn favoriete zoekmachine omdat het sites en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld zoekt, zodat je altijd weet dat geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel boeken met hostelworld. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de meest betaalbare tarieven voor gastenhuizen en hotels retourneren.

Vergeet de reisverzekering niet
Reisverzekering zal u beschermen tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is uitgebreide bescherming voor het geval er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden meerdere keren heb moeten gebruiken. Mijn favoriete bedrijven die de beste service en waarde bieden, zijn:

Safetywing (het beste voor iedereen)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra evacuatiedekking)

Klaar om uw reis te boeken?
Bekijk mijn resource -pagina voor de beste bedrijven om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik als ik reis. Ze zijn de beste in de klas en je kunt niet fout gaan met ze tijdens je reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post