Tabo-AN-markt: waar te kopen Danggit in Cebu City, Filippijnen

“Ik vroeg om een ​​vis. Je gaf me een oceaan, ‘zei ik dat een vriend had aangedrongen om me te brengen waar ik Danggit kon kopen. De hele dag dat ik Cebu City verkende, speelde een zeurende stem in mijn hoofd. Het was van mijn moeder; Ze vereist altijd dat ik Danggit thuis breng als Pasalubong wanneer ik in Cebu ben. Mijn vriend bracht me op passende wijze naar Tabo-an-markt. Wat ik niet had verwacht was hoeveel gedroogde vis en hoe breed een verscheidenheid ervan zou me daar verwelkomen! Het was het paradijs van een Danggit-Lover!

Tabo-een markt in Cebu City Houses Tientallen winkels die een rijke selectie gedroogde vis bieden! Hoewel ik denk dat de bestseller de reguliere danggit blijft, herbergt deze markt ook verschillende andere soorten gedroogde zeevruchten, waaronder gedroogde inktvis (posit of pusit), vis tocino (gezoete gedroogde vis), gedroogde garnalen, gedroogde mosselen, vis tapa en meer ! De meeste van hen zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten – klein, medium, groot. Het was een feest!

De hele ervaring liet me volkomen in de war over of de term danggit verwijst naar een specifiek type vis of de handeling van het drogen van vissen. Maar een andere vriend, Doyzkie, verduidelijkte nadat ik thuiskwam dat het de eerste was.

Heuvels en mandjes gedroogde vissen in winkels langs de weg zullen bezoekers verwelkomen, maar er zit meer in de binnenstallen! Ik verkende de markt en onderzocht voor prijzen, maar uiteindelijk heb ik gekocht in de eerste winkel die we hebben benaderd. Ik maakte ook van de gelegenheid gebruik om een ​​paar pakjes gedroogde mango’s te kopen terwijl ik bezig was.

Heuvels en heuvels van gedroogde vis op Tabo-an-markt!
Gedroogde vis
Meer opties!
Een ding dat me echter opviel, was dat de geur van gedroogde vis een beetje op mijn shirt (en broek) vasthield na bijna een uur op de markt te zijn gebleven. Maar goed dat ik een extra shirt in mijn tas had. Hoe dan ook, ik was enorm blij, want ik wist hoe mijn aankopen, verpakt in plastic, gewikkeld in oude krantenbladen, opgenomen in een grote, grote doos met mijn moeder helemaal extatisch zou maken. Ze vroeg tenslotte alleen om Danggit en ze zou meer krijgen dan waarvoor ze onderhandelde.

Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Biscocho Haus: Van koekjes tot zaken in Iloilo City, Filippijnen

Cebu Taoïst -tempel, Filippijnen: een date met draken

Cebu: Binnen Fort San Pedro, het oudste fort in de Filippijnen

Cao-oy, Olango Island: Seafood and Stilts in Cebu, Filippijnen

Bacuit Grill Bar and Restaurant in El Nido, Palawan

El Nido, Palawan: vrienden maken op Payong-Payong Beach

Cafe de Lipa: Reviving Kapeng Barako Glory in Batangas, Filippijnen

Casa Rap: The Perks of Slow Cooking in Batangas, Filippijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post